garmin-edge-705-hr-p 604654vbGelukkig, het nieuwe is er een beetje van af. De GPS bestaat nu al geruime tijd en heeft inmiddels z'n nut wel bewezen.  Fietsen met GPS wordt inmiddels ook door fietsers erkend als een prettige hulp bij het volgen van een route. Fietsen met GPS heeft namelijk duidelijke voordelen.

De meerwaarde van GPS

Met een GPS kun je je eigen plaats goed bepalen. In combinatie met een ‘ouderwetse’ kaart (met lengtegraad en breedtegraad vermeldingen) heb je het juiste ‘gereedschap’ om te bepalen, waar je bent. 

Met een voorgeprogrammeerde route in de GPS heb je een redelijk precieze benadering (onnauwkeurigheid is maximaal 30 meter) voor het volgen van de route. Op de kruising, waar je moet afslaan, zie je in één oogopslag dat de pijl op de GPS naar links of rechts wijst. Dat betekent: lekker doorfietsen. En niet, zoals bijvoorbeeld bij een fietsrouteboekje, twijfelen, stoppen en daardoor uit je ritme raken. 

GPS: alle begin... is niet moeilijk

Een GPS is echt niet lastig te doorgronden, al doet de uitgebreide handleiding anders vermoeden. Nuttige tip: begin met de basisbeginselen en laat je niet afleiden door alle andere mogelijkheden.

Hulp bij GPS gebruik

In het hele land geven diverse instanties GPS workshops. Doe een keer mee om te kijken of het iets voor je is. Schrijf in op een workshop, waarbij je daadwerkelijk opdrachten met de GPS dient uit te voeren. Dus geen theorie, maar gewoon praktijkervaring opdoen. Verwacht overigens niet dat je de GPS na een dagdeel volledig onder de knie hebt. Verder begrip ontstaat tijdens het gebruik. Uiteindelijk zul je merken dat je met GPS meer tijd hebt voor je fietsgezelschap en voor de omgeving.

Geen eigen GPS, maar je wil het wel een keer uitproberen?

We bieden vanaf 1 april 2017 huur-GPS-en aan. De GPS-en zijn alleen te huur voor klanten, die bij ons een fietsreis boeken.
De GPS-modellen, die we aanbieden, zijn de Garmin eTrex touch 35.

Deze GPS-en zijn gekozen vanwege de opslagcapaciteit, de mogelijkheid om met SD kaartjes digitale kaarten toe te voegen en vanwege de relatief eenvoudige bediening. 
Daarnaast bieden we een bevestiging voor op de fiets, oplaadbare batterijen, een oplader en een GPS handboek te huur aan.

Voor onze klanten zetten we de benodigde GPS data voor een bepaalde fietsreis in het apparaat, zodat je zelf geen digitale kaarten en/of routes hoeft te uploaden.

Geïnteresseerd? Vraag dan naar de prijzen en mogelijkheden.

 

 

Global Cyclist Nieuws

Ongeveer 3 a 4 maal per jaar verzendt Global Cyclist een nieuwsbrief.
Je kunt je hier abonneren!

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR