Ervaring toevoegen

Toekomstige klanten en wij zelf stellen erg veel prijs op de beoordelingen van onze klanten.
We zouden het dan ook erg leuk vinden, wanneer u uw eigen ervaring zou willen toevoegen.
Klik hier voor het evaluatieformulier, om uw mening/beoordeling door te geven.
Hartelijk dank voor de moeite!

Het Global Cyclist team

naam

Jan en Jacqueline, Abbie en Miranda, Pieter en Angelique

geboekte reis

KROATIË: SCHIEREILAND ISTRIË OP ZIJN MOOIST!

periode

17 juni t/m 24 juni

website

ervaring

Net terug van onze schitterende zonnige fietstocht in Kroatië.

Alles was perfect; het contact met global, nieuwe fietsen, bagage vervoer, mooie hotels, super geregeld! Een TOP vakantie gehad!

aanbod

9

prijs kwaliteit

8

service

10

pluspunten

Alles was perfect; het contact met global, nieuwe fietsen, bagage vervoer, mooie hotels, super geregeld!

minpunten

geen

verbeterpunten

naam

Jos en Noor Rooijackers

geboekte reis

Bemiddeling fietshuur

periode

7-12 juni

website

ervaring

Dit jaar wilden wij in de Cilento onder Napels een fietstocht maken, zoals gebruikelijk op eigen gelegenheid. Onze conditie, onbekendheid met het terrein en het uit ervaring altijd onzekere weer (ja, ook in Zuid-Itlië) maken een vaste route voor ons niet haalbaar.

Maar toen onze fietsen (Koga Miyata Lightspeed) op de heenreis in Bologna werden gestolen, leek ons hele plan in het water te vallen.

Hoe kom je dan aan goede (betrouwbare) fietsen?

We namen contact op met Global Cyclist, die met die regio bekend is (waar niet, vragen we ons af).

Daarna ging het onwaarschijnlijk snel: Marco hielp ons belangeloos en buitengewoon vriendelijk en adequaat: bij aankomst in Paestum stonden onze prima huur- toerfietsen klaar! Zo konden we zonder vertraging van start:

Eerste dag: Paestum - via Monteforte Cilento - naar Piaggine (agriturismo Le Grazie, schoon en werkelijk heerlijk eten!);

Tweede dag: vanwege onweer uitgeweken via Campora en Ceraso naar Petrosa (agriturismo Petrosa; terras met prachtig uitzicht, eten was matig, bepaald geen slow food);

Derde dag: via Mandia, Rodio en Pisciotta naar Casal Velino (agriturismo Zio Christoforo, één grote Italiaanse familie met liefde voor koken).

Overal heerlijk rustige of stille bergwegen.

Maar van Pisciotta naar Casal Velino over de Via del mar was niet onze piece of cake, alleen maar druk verkeer.

Vierde dag: rondrit via Gioi en Orria.

Vijfde dag: via Sessa Cilento naar Paestum. Net binnen voor een enorme stortbui.

Dankzij Global cyclist een prachtige vakantie!

Zeer bedankt.

Jos en Noor Rooijackers uit Beuningen

aanbod

10

prijs kwaliteit

10

service

10

pluspunten

minpunten

verbeterpunten

Reisperiode: Juni 2014

De Baltische staten zijn relatief onbekend in Nederland en dat is onterecht. Vooral de steden Tallinn (Estland) Riga (Letland) en Vilnius (Litouwen) zijn zeer de moeite van een bezoek waard. De landen zijn overwegend vlak en uitermate rustig. Tevens zijn er veel rijwielpaden. Een fietsvakantie door dezelfden is dan ook de indeel oplossing. De gehele reis is uitermate professioneel. Met een luxe minibusje wordt u steeds stipt op tijd opgehaald en gebracht naar uw hotel. De fietsen zijn in perfecte staat, mijn echtgenote had een volledig nieuwe e-bike. De routes zijn meer dan duidelijk, u wordt voldoende voorzien van routebeschrijvingen, kaarten en toelichtingen.

aanbod

8

prijs kwaliteit

8

service

9

pluspunten

Professioneel bedrijf alles klopt, fietsen, routes, hotels etc.

Voldoende en uitstekende kaarten, reisbeschrijvingen en gidsen.

Verdwalen is onmogelijk en de beschrijvingen geven veel aanvullende informatie.

Het zijn niet dure landen, alles is goedkoper dan in Nederland, de hotels, eten en drinken en dat is mooi meegenomen.

minpunten

De hotels in het standaard aanbod zijn magere middenklasse hotels.

Boek tegen meerprijs betere hotels

 

Groeten,

Wim Welman

Reisperiode: juli/aug 2014

We hebben een heerlijke vaar- en fietstocht gehad. Een leuke groep en af en toe iets te veel regen.

aanbod

8

prijs kwaliteit

7

service

8

pluspunten

Afwisseling varen en fietsen. Heerlijk eten en leuke groep

minpunten

Zoveel regen waardoor de patrijspoorten begonnen door te lekken en het beddengoed nat werd.

Reisperiode: mei/juni 2014

De voorbereiding is erg goed opgepakt door Global Cyclist met goede support van Marco Kleijn die ook het nodige extra werk heeft verricht voor een tweede visum dat ik nodig had voor China.

De groep was 'prettig klein', 9 mensen, allemaal ervaren wereldfietsers die dan ook volledig voor het fietsen gingen. Dat was wel nodig ook want het is echt een hele pittige tocht waar conditie en mentale sterkte wel voorwaarden zijn om deze goed door te komen. De reis op zich is meer dan geweldig, vooral Tibet heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Je moet dan wel houden van een groot uitgestrekt land waar je soms urenlang (eventueel in je eentje) in je eentje door desolate gebieden fietst of langdurig tegen stevige hellingen moet opklimmen. Als je dan eenmaal boven op de pas bent (tot 5220 mtr hoog!) is de beloning dan ook geweldig: een supermooi uitzicht over de Himalaya. Onderweg is er begeleiding en de bus voorziet je tijdens de rit van thee en water. De hoogvlakte naar, en het Basecamp van de Mount Everest, zijn uitermate indrukwekkend., je bent daar echt op het dak van de wereld!

Onderweg doe je ook nog diverse culturele uitstapjes naar oude kloosters, steden en tempels (Lhasa, Gyantse, Kathmandu, Bakhtapur etc.), dit maakt de tocht nog extra waardevol. De afdaling van de hoogvlakte van Tibet naar Nepal (160 km lang, hoogteverschil 4.500 mtr!) is meer dan spectaculair: twee dagen volop genieten op de mooiste afdaling ter wereld. Wel een fors temperatuurverschil: van omstreeks het vriespunt naar 35Celcius in 2 dagen is niet niks.

Ook Nepal is genieten, wel heel anders dan Tibet, tropisch klimaat, overvolle en vieze steden, maar ook wel heel boeiend en mooie steden, zoals Pokhara.

Deze tocht was onvergetelijk, geweldig en heeft veel kwaliteit (hoge value for money) geboden. De organisatie en reisleiding waren goed in orde, de kwaliteit van de verblijven – hotels, guesthouses – varieerde van basic tot zeer luxe, afhankelijk van de lokale situatie. En verder moet je het als fietser toch ook zelf maken, met de goede conditie, voorbereiding en instelling kun je hier volledig aan je trekken komen.

Compliment voor organisator Global Cyclist voor deze indrukwekkende fietsreis.

aanbod

9

prijs kwaliteit

10

service

10

Pagina 1 van 4

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR