• Prijs vanaf: € 569
 • Niveau: Zuid-Afrika: fietsen over de Tuin- en Wijnroute
 • Fietsdagen: 15 tot 20
 • Langste dagafstand: 93 km
 • Per dag ca.: 70 km
 • Totale fietsafstand: max. 1.400 km
Zuid-Afrika: fietsen over de Tuin- en Wijnroute
Zuid-Afrika: fietsen over de Tuin- en Wijnroute
21-28 daagse individuele fietsvakantie met 15 tot 20 fietsdagen

De Zuid-Afrikaanse tuin- en wijnroute biedt Global Cyclist aan voor de individuele fietser. Hij loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Het grootste deel van deze route bevindt zich in het bekendste deel van de regenboog natie; de provincie ‘Western Cape’ . De route leidt afwisselend langs de kust en meer landinwaarts door wijngaarden, langs struisvogelboerderijen of over magnifieke bergpassen. De route is erg afwisselend en er is genoeg keuze in overnachtingen. Je fietst overigens merendeels over geasfalteerde wegen. Van diverse etappes zijn er ook alternatieve routes, die over nog rustigere (soms onverharde) wegen leiden. Door het bergachtige landschap is fietservaring en conditie wel een must.

Prijs vanaf

€ 569

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

De route

De route loopt grofweg van Kaapstad naar Port Elizabeth over de Tuin- en wijnroute, waarbij in het begin en op het einde de focus ligt op de tuinroute en middenin op de wijnroute. We hebben meerdere alternatieven.

Zo is het oog mogelijk om een rondje Kaapstad te maken, indien je wat minder tijd hebt. Het meest oostelijke punt is dan Oudtshoorn.

Omschrijving

Keuze bij aankomst: Kaapstad of Stellenbosch

Bij de route van Kaapstad naar Port Elizabeth, heb je bij aankomst twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor Kaapstad of Stellenbosch. Kaapstad is een stuk drukker, maar ligt een stuk centraler ten opzichte van de Tafelberg en Robbeneiland. Fietsen in Kaapstad zelf is echter geen pretje, dus als je liever vanuit een rustige streek vertrekt, dan is Stellenbosch een betere optie. Vanuit Stellenbosch is het overigens met openbaar vervoer erg gemakkelijk om Kaapstad en zijn bezienswaardigheden te bezoeken.

Fietsen over de Gardenroute

Op de eerste dag van de fietsroute vanuit Stellenbosch leiden we je al naar de kust, waar je een deel van de Gardenroute fietst. Als je geluk hebt en in het goede seizoen komt, kun je bij Hermanus walvissen spotten. Op de meest zuidelijke punt van Zuid-Afrika, Algushas, vind je een vuurtoren. Hier vloeien de Atlantische en de Indische Oceaan in elkaar over. Van hieruit leiden we je naar het Nationale Park De Hoop. 

Fietsen over de Wijnroute

Na eem bezoek aan het Nationale Park De Hoop kom je op de Wijnroute. Je fietst over de rustige oude wegen langs de wijnhuizen, terwijl het doorgaande verkeer parallel enkele kilometers van je verwijdert naar Oudtshoorn doordendert. Onderweg doe je o.a. Calitzdorp aan, waar je een port-proeverij kunt meemaken. In Oudtshoorn is een zeer prettige koloniale accommodatie met uitzicht op een kleine vallei met een stroompje. Een ideale plek om even op adem te komen en vogels te spotten. We geven je informatie om met een transfer de Swartbergpas op te gaan en vervolgens met de fiets af te dalen. Onderweg zicht op struisvogelfarms, bloeiende cactussen en spectaculaire bergformaties. Vanuit Oudtshoorn bieden we de mogelijkheid om je weg over de Wijnroute te vervolgen, of je gaat weer naar de kust om het laatste deel over de Gardenroute te maken. Welke route je ook pakt, je komt uiteindelijk bij Jeffrey's Bay uit, waar je heerlijk kunt zwemmen en surfen. 

Port Elizabeth en Addo elephant park

De route eindigt in Port Elizabeth, de ideale uitvalspositie voor nog een laatste bezoek aan een van de mooiste gebieden van de Eastern Cape. Addo Elephant Park, op ongeveer 72 km van Port Elizabeth, is de beste plek om olifanten te bekijken. Het advies is om dit halverwege de ochtend te doen, wanneer de olifanten samenkomen bij drinkplaatsen. Toch leven er heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, eland antilopen, neushoorns, bosbokken en hartebeesten, hyena’s en leeuwen. Het bezoek is een fijne afsluiting van deze natuurreis op de fiets.

Toelichting prijs

Prijs (2018) Landarrangement Zuid-Afrika, Tuin- en Wijnroute: vanaf € 569,- p.p.

Inclusief:

 • Een transfer met een minibusje van Kaapstad airport naar B&B in het centrum van Kaapstad of Stellenbosch;
 • Twee overnachtingen met ontbijt, in centraal gelegen B&B te Kaapstad of Stellenbosch;
 • Verzending van fietsdozen van Kaapstad of Stellenbosch naar Port Elizabeth;
 • Up-to-date fietsrouteboekje met veel praktische tips en adressen voor fietsers;
 • GPS data (tracks, waypoints en digitale kaarten);
 • Ondersteuning van onze zorgvuldig geselecteerde lokale agent (Nederlands);
 • Een overnachting inclusief ontbijt in B&B te Port Elizabeth;
 • Transfer met een minibusje van overnachting naar luchthaven van Port Elizabeth

Exclusief:

 • Boekingskosten € 35 per dossier
 • Vliegticket (deze kunnen wij uiteraard regelen);
 • GPS apparaat (vraag naar de huurmogelijkheden);
 • De niet vermelde overnachtingen;
 • Bagagevervoer;
 • Huurfiets (niet mogelijk - dus eigen fiets meenemen);
 • Toeslag voor boeking van 1 persoon (€ 200)

Betalingsvoorwaarden:

Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden. Voor vliegtickets die geboekt worden via Global Cyclist geldt dat deze direct volledig betaald dienen te worden.
De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

De reis kan het gehele jaar door gemaakt worden, maar het beste zijn de maanden maart, april, mei, september, oktober en november. De regentijd voor de Kaap valt in de wintermaanden juni, juli en augustus. De temperatuur in die maanden komt overdag op een aangename 15 graden. In de zomermaanden december en januari kan de temperatuur wel oplopen naar 40 graden.

Inmiddels hebben diverse klanten in de maanden december, januari en februari de route gefietst. Helaas bleek het bij meerdere klanten zo, dat ze het uiteindelijk niet aankonden vanwege de combinatie van deels onverharde wegen, tegenwind -sterke Zuidoostenwind- en hoge temperaturen. Aanvragen om in deze drie maanden te gaan fietsen zullen we derhalve niet meer faciliteren om in de toekomst geen problemen meer te krijgen.

Geadviseerde reisduur

21 tot 28 dagen

Heenreis

Je vliegt heen op de luchthaven van Kaapstad. Je dient de vluchten zelf te boeken. 

Voor directe vluchten adviseren we KLM. Voor goedkopere vluchten, met een tussenstop, adviseren we Emirates. Bij KLM betaal je € 100 per fiets per enkele reis. Bij Emirates kun je gratis de fiets meenemen, mits je totale bagage per persoon niet boven de 30 kg komt.

Terugreis

Je vliegt terug vanuit Port Elizabeth. Meestal bestaat je terugvlucht uit twee delen. De eerste vlucht is vaak Port Elizabeth - Johannesburg. Vanuit Johannesburg naar NL als je KLM hebt geboekt of via Dubai (2e tussenstop) als je met Emirates geboekt hebt.

Op de luchthaven in Johannesburg moet je je bagage en fiets eerst uitchecken en vervolgens weer opnieuw inchecken. Dit komt door het gebruik van twee verschillende airlines (combi KLM-British airlines of South African Airways, of de combi Emirates en South African Airways).

De voorwaarden voor het vervoer van de fietsen zijn bij beide vliegtuigmaatschappijen verschillend. 

Inentingen en gezondheid

DTP vaccinatie aanbevolen;
Hepatitis A vaccinatie aanbevolen bij verblijf onder onhygiënische omstandigheden;
Hepatitis B vaccinatie aanbevolen bij bepaalde risicoactiviteiten of beroepen en/of bij een verblijfsperiode langer dan 3 maanden;
Malaria komt in verschillende gebieden en in verschillende periodes van het jaar voor.
Gele koorts. Indien je uit een endemisch gele koorts gebied komt, is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, plan je het beste tijdig, bijvoorbeeld 6 tot 8 weken voor vertrek, contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD, Travel Clinic, Tropencentrum, vaccinatiecentrum of een in reizigersadvisering gespecialiseerde huisarts. Omdat de hier genoemde adviezen aan wijzigingen onderhevig zijn, kan hieraan geen aansprakelijkheid worden verbonden.

Kijk op:

www.gezondopreis.nl

of

www.lcr.nl

 

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Andere reizen in dit concept

Individueel Avontuur Individuele reizen

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

zondag, 18 maart 2018
  VvKR